مضرات استفاده از تلفن همراه در بچه ها
مضرات استفاده از تلفن همراه در بچه ها 👇🍂√آسيب جسماني: امواج الكترومغناطيس اين دستگاه براي كودكان كمتر از 10 تا 12 سال خطرناك است. هر چند كه هنوز ارتباطي بين استفاده از اين وسيله و ابتلا به سرطان ثابت نشده ولي تحقيقات بعضي از دانشمندان نشان داده كه ارتباط احتمالي در مورد استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخي سرطان هاي مغز وجود دارد.
√مشكلات خواب: كودكان و نوجواناني كه از اين وسيله استفاده مي كنند در بسياري اوقات به علت دريافت پيامك در انتهاي شب بدخواب مي شوند. خيلي از اوقات براي پاسخ دادن به اين پيامك ها لازم است كه ذهن هوشيار شده كه همين امر موجب اختلال خواب مي شود. همين بدخوابي و بي خوابي در عملكرد روزانه آنها تأثيرگذار خواهد بود.
√كاهش تمركز و توجه و افت عملكرد تحصيلي: علی رغم ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در مدارس باز شاهد هستیم بسياري از دانش آموزاني كه تلفن همراه دارند، آن را با خود به مدرسه نيز مي برند و در سر كلاس درس غالباً در حال ارسال پيامك هستند از توجه به درس باز مي مانند، نمرات درسي آنها كاهش مي يابد و دچار افت تحصيلي مي شوند.
√اضطراب و نگراني: بسياري از كودكان و نوجوانان هميشه نگران اين موضوع هستند كه مبادا والدينشان از اطلاعات گوشي آنها باخبر شوند. همين نگراني و دلهره باعث مي شود تا در مورد پيامك ها به پدر و مادر دروغ بگويند.
√اتلاف وقت زياد: از آنجا كه گوشي هاي تلفن همراه قابليت دارا بودن بازي هاي مختلف را در خود دارد، كودك يا نوجوان مدت زمان زيادي را سرگرم بازي مي شود و از ديگر كارهاي ضروريش باز مي ماند.
√در ارتباط قرار گرفتن با اطلاعات نامتناسب با سن و روحيات بچه ها: در بسياري از مواقع محتويات درون پيامك ها و بلوتوث ها مسائل و اطلاعات نامناسبي دارد كه ذهن كودك و نوجوان را درگير مي كند، مشغله فكري براي او ايجاد مي شود و به علاوه غالباً به خاطر ترس از اطلاع والدين دچار تشويق و نگراني مي شود.
√كاهش خلاقيت: استفاده از تلفن همراه بر روي خلاقيت و شكوفايي ذهن و انديشه آنها تأثير منفي مي گذارد.
√عدم امكان كنترل مخاطبان: كنترل و نظارت بر افرادي كه كودك و نوجوان با آنها مراوده دارد امكان پذير نيست.
راهكارهاي مناسب در جهت كنترل و نظارت صحيح👇🍂
متأسفانه دانش ضعيف اغلب والدين نسبت به ظرفيت هاي فني گوشي، قيمت پايين سيم كارت ها، وجود سيم كارت هاي اعتباري و… همه نكاتي هستند كه مي تواند بچه ها را به قربانيان تلفن همراه تبديل كند. اولين و مهم ترين راهكار براي مصون ماندن كودكان و نوجوانان از آسيب هاي تلفن همراه اين است كه ازابتدا زيربار خريد اين وسيله نرويد. وعده خريد را به بعد ازسن ۱۰ الی ۱۲ سالگي بدهيد و از فرزندتان بخواهيد تا وسيله ديگري را به جاي آن ازشما بخواهد.(این توصیه را جدی بگیرید).
گاه والدين بنا به دلايلي نظير اين كه فرزندشان به كلاسهاي مختلف مي رود و نگران او مي شوند تصميم به خريد تلفن همراه مي گيرند. اگر به هر علت قصد چنين كاري داريد حتما توصيه هاي زير را مدنظر داشته باشيد..